Wyczekiwanie. Teatr cieni. Niezliczone kombinacje smaków. Ciągłe poszukiwanie inspiracji. Słowa, myśli, zaklęcia, czarodziejskie formułki. Ile pytań pozostaje bez odpowiedzi? A droga kręta jest… Sezon na maliny niechybnie zmierza ku końcowi. Dzisiaj chyba ostatnia moja propozycja na nie. Bardzo czekoladowe bronie z kwaskową malinową nutką.
150g masła
kakao do posypania
Piekarnik nagrzewamy do 180st. C. Kwadratową (20cm) formę wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy z 200g czekolady w małym rondelku. Odstawiamy do wystudzenia. Cukier łączymy z jajkami, przesianymi mąkami, malinami i czekoladą(tą rozpuszczoną i tą posiekaną). Wylewamy do wcześniej przygotowanej formy. Pieczemy 45 min, studzimy i posypujemy kakao.
Brownie z malinami
przepis z „Easy baking” AWW
150g masła
350g gorzkiej czekolady, posiekanej
220g cukru pudru
2 jajka
185g mąki pszennej
75g mąki z proszkiem do pieczenia(lub mąka pszenna plus 2/3 łyżeczki proszku)
200g malin
kakao do posypania
Piekarnik nagrzewamy do 180st. C. Kwadratową (20cm) formę wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy z 200g czekolady w małym rondelku. Odstawiamy do wystudzenia. Cukier łączymy z jajkami, przesianymi mąkami, malinami i czekoladą(tą rozpuszczoną i tą posiekaną). Wylewamy do wcześniej przygotowanej formy. Pieczemy 45 min, studzimy i posypujemy kakao.
Smacznego!
Połączenie czekolady i malin to coś niesamowitego. Uwielbiam brownie :)
OdpowiedzUsuńSlyvvia ma absolutną rację;) świetne połączenie
OdpowiedzUsuń